PL EN UA
Zadzwoń do nas 22 826 00 75
22 212 87 64 Formularz kontaktowy
Szybki kontakt

Nowe wytyczne FPŻ ZP dla producentów żywności w związku z koronawirsem SARS COV - 2

2020-05-14

Opublikowano kolejną wersję wytycznych Polskiej Federacji Producentów Żywności Związek Pracodawców dla producentów żywności w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa SARS COV-2 wywołującego chorobę COVID-19.

Przedmiotowe wytyczne FPŻ ZP  skierowane są do producentów żywności przetworzonej oraz na etapie produkcji pierwotnej.

Informacja wskazuje na takie kwestie jak: możliwość przenoszenia koronawirusa przez żywność,  sposobie postępowania pracowników przy produkcji żywności, sposoby zapewnienia ciągłości produkcji, dotyczące podróży pracowników, środki do  mycia i dezynfekcji, postępowania ze zużytymi środkami ochrony osobistej.

Wytyczne zawierają również pytania i odpowiedzi Głównego Inspektora Sanitarnego i Komisji Europejskiej w kwestii zachowania ostrożności w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa.

Szczegółowe informacje w linku poniżej:
https://www.pfpz.pl/nowosci/?id_news=7198&lang_id=1#